Lindajo Art Gallery 

Om mig...

Min konstkarriär började  som gallerist i Helsingborg i slutet av 90-talet med Galleri Tovianni, ett litet mysigt galleri där jag ställde ut många konstnärer både lokala som utländska. Det var en positiv tid som var väldigt givande.  Idag frilansar  jag som gallerist, vilket innebär att jag försöker arrangera olika utställningar med jämna mellanrum beroende på vilken typ av lokal jag hittar till " låns."  

Måleriet

Mitt intresse för konst började i tidig ålder med min käre morfar som var en skicklig tecknare. I samband med öppningen av mitt galleri tog jag mina första steg ut i konstvärlden.  Galleri Tovianni var en dröm som gick i uppfyllelse och här väcktes mitt intresse till att måla i olja. Efter mycket uppmuntran fick jag möjligheten att ställa ut på ett mindre galleri i Tågarp, där fick jag fin respons och efter det har jag fortsatt måla i olja. Jag har fått pausa mitt måleri i perioder dels på grund av  höga studier och dels familjen. Som sagt ibland kommer livet emellan men man samlar på sig mycket erfarenheter, det är dessa jag nu i mina tavlor vill förmedla, starka känslor och mycket tankar.   

Teknik

Jag arbetar i olja och använder mig mestadels utav spatel. Jag använder rikligt med olja som grund för att jag vill uppnå en så rå yta som möjligt med mycket struktur. Jag försöker uttrycka olika känslor och sinnesstämningar. 

/ Linda